Blijf doen wat je doet als het goed voor je is!

Er zijn situaties in ons leven waar we juist hartstikke tevreden mee zijn.

Er zijn situaties in ons leven waar we juist hartstikke tevreden mee zijn.

Vorige week schreef ik een blog over klagen. Uitgangspunt was de uitspraak “Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.” Een waarheid als een koe. Deze uitspraak wordt er vaak bij gehaald als mensen vastzitten in een situatie waar ze niet blij van worden, met de bedoeling hen in beweging te brengen en tot verandering aan te zetten. Maar in positieve zin is hij net zo waar!

Wie openstaat voor zelfontwikkeling is vaak doorlopend bezig met thema’s als verandering en verbetering. Maar verandering is niet altijd nodig. Er zijn situaties in ons leven waar we juist hartstikke tevreden mee zijn. Doorgaans gaan we hier redelijk achteloos mee om. We zijn vooral bezig met wat er nog niet goed gaat, vooral als het gaat om acute uitdagingen. Aan dat wat goed gaat, besteden we nu eenmaal minder aandacht.

Ruimte voor nog meer goeds

Ik vind dat we weleens wat meer aandacht zouden mogen geven aan datgene waar we tevreden over zijn. Dat waar je aandacht aan besteedt, groeit immers. Dus als je stilstaat bij wat goed gaat, creëer je ruimte voor nog meer goeds in jouw leven. Dat is een fijne bevestiging van het feit dat je goed bezig bent en het verleidt je om steeds méér positieve elementen in jouw leven te benadrukken.

Waar ben jij tevreden mee?

Dus vraag jezelf eens af: Wat is het dat jij doet, dat voor jou tot een situatie leidt waar je tevreden mee bent? Het kan van alles zijn. Dat je ondanks je drukke schema toch twee keer in de week gaat sporten, bijvoorbeeld. Of dat je door goede afspraken met je partner minimaal eens per week een avond voor jezelf hebt. Maar ook dat je dankzij extra opvang van de kinderen toch die opleiding kan volgen?

Jij hebt dit zelf gedaan

Realiseer je dat je dit zélf in jouw leven hebt gehaald. Dat begon bij vaststellen waar je behoefte aan had waarna je een manier uitwerkte om dit te realiseren. Onderschat hierbij niet het feit dat je hulp hebt gevraagd waar je die nodig had. Het resulteerde erin dat jij een tevreden gevoel over jouw leven hebt, omdat er ruimte en aandacht is voor die zaken waar jij gelukkig van wordt.

Kleine dingen, vaste prik

Ook op kleinere schaal werkt dit. Het gaat om elk moment dat je even aandacht besteedt aan wat je nodig hebt. Vaste prik vijf minuten ademhalingsoefeningen doen voordat je een presentatie geeft. Steevast een moment van meditatie pakken als je dreigt vast te lopen in een emotioneel moeilijke situatie. Elk jaar als de eerste zonnestralen jouw tuin of terras bereiken het traditionele nu-even-niet-momentje om te vieren dat het zomer wordt. Of simpelweg op zondagmiddag de haard aan en een mooi glas wijn inschenken om jezelf te helpen herinneren dat je het goed hebt.
Want zo werkt het, door aandacht te besteden aan dat wat goed is, word je je steeds bewuster dat je het goed hébt en creëer je voor jezelf nog méér momenten dat je het goed hebt. Dus gaan dingen naar je zin? Blijf er dan lekker mee doorgaan en wees je vooral bewust wat het effect ervan is op jouw gemoedstoestand. Je hebt dit zelf gecreëerd, wees er trots op!

 

En jij? Wat zijn de dingen die jij in jouw leven hebt gehaald waar jij helemaal tevreden over bent? Vertel het hieronder en praat mee!

Geplaatst in Blog Ghislaine en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.