Taco Stuiver: ‘Schoonheid is voor mij bovenal jezelf zijn’

365 Mooie Mensen, Taco Stuiver, i-D Nederland

Taco Stuiver nam honderden modellen onderhanden in de oppervlakkige wereld die mode heet, maar zweert nu bij jezelf zijn als schoonheidsideaal. (Foto: Desiré van den Berg)

Taco Stuiver nam in zijn werk als stylist meer modellen onderhanden dan wie ook. Hij was ondergedompeld in de oppervlakkige wereld die mode heet en verdiende er zijn centen mee. Na jaren van front row en de meest belangrijke feestjes, trad hij terug in de luwte. Sindsdien kan hij schoonheid maar op één manier vertalen. In een interview met Channa Brunt van iD – Nederland zegt hij: “Schoonheid is voor mij bovenal jezelf zijn. Iemand die zichzelf is, is de mooiste mens ter wereld.”

Schoonheid verandert continu

Het is bovendien compleet oké dat schoonheid verandert, zo blijkt uit zijn verhaal: “De mens is nieuwsgierig en altijd op zoek naar een nieuw beeld, dus je verandert ook steeds van schoonheidsideaal. (…) Dat mag gewoon en zo werkt het ook.”

Ik ben

De discussie over zijn eigen uiterlijk gaat hem wat moeilijker af. Hij zoekt het bij navragen van de journaliste in eerste instantie bij wat anderen van hem zeggen. Maar dan zegt hij iets moois: “Of ik mooi ben… Ik vind het lastig… Ik ben. Dat is het meeste wat ik kan zeggen: ik ben.”

En zo is het maar net Taco, goed gesproken.

Lees het hele interview met Taco Stuiver voor i-D Nederland hier >

Geplaatst in Elders gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.