Waarom trap ik steeds in dezelfde valkuilen?

“Ik trap als 37-jarige nog steeds in dezelfde valkuilen. De belangrijkste is dat ik er steeds achter kom dat ik mezelf te weinig gun. Als zelfstandige zet ik mijn offertes te laag in en als ik hulp nodig heb, vraag ik het niet. Hoe doorbreek ik die cirkel?” ~ Ellen (37)

Scroll naar beneden voor het advies van Ghislaine.
Wil jij ook reageren, gebruik dan het formulier onderaan deze pagina.
Heb je zelf een vraag, stel hem dan hier >

Geplaatst in Vraagbaak en getagd met .

Eén reactie

  1. Wat jij omschrijft heeft te maken met wat jij jezelf waard vindt, letterlijk en figuurlijk. Wat zou er gebeuren als opdrachten niet doorgaan omdat de opdrachtgevers jou te duur vinden? Waar zit de pijn in dat geval dan precies? Bij de inkomsten die je mist? Bij de bevestiging die je niet krijgt? Het kan de moeite waard zijn om dit eens af te pellen. Want pas als je de pijn leert kennen, kun je er echt mee werken.

    In de tussentijd kun je energie steken in het creëren van een nieuwe intentie. Oefenen op een beeld van jezelf dat overeenkomt met je wensen. Bijvoorbeeld: “Ik ben Ellen, ik heb als zelfstandige meerwaarde te bieden en mijn opdrachtgevers vinden het logisch dat hier een faire prijs tegenover staat. Voor opdrachtgevers die dit niet herkennen, hoef ik niet te werken.” Zo’n intentie blijf je herhalen tot hij beklijft, fake it till you make it, zeg maar 🙂

    Misschien helpt het om een draai te maken van reactief naar proactief. Dat je kiest om niet langer te wachten op wat er aan opdrachten in je schoot valt (waardoor, als het minder is dan je had gehoopt, je sneller toegeeft), maar dat je gerichte vraag gaat creëren door je zinnen op specifieke doelen te zetten. Je nek uit, je billen bloot, zeg maar. Hoe voelt het als je je dát voorstelt? Je mag het er gerust benauwd van krijgen, want ook dat benauwde gevoel kun je weer afpellen tot je op een diepere waarheid stuit over je aarzelingen.

    Liefs, Ghislaine

    PS: Je noemt je leeftijd er waarschijnlijk niet zonder opzet bij. Vind je dat je hier met je 37ste overheen gegroeid had moeten zijn? Wat zit hier voor stilzwijgend oordeel achter? Tip: Vergeet niet te kijken naar waar je ooit begon en wat je inmiddels al wél bereikt hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.